Burákovo – datlová svačina

Padlo na to spousta datlí, oříšků a naplněných břišních oblastí. S radostí vám můžu oznámit, že doba testování je u konce a recept na ty nejlepší datlovo – arašídové tyčinky je na světě. Všechno to začalo u světoznámé tyčinky Raw Bite. Je skvělá, úžasná a návyková. Představte si, jak chutná Snickerska. Tohle je něco podobného, říznuté chutí arašídového másla. Prostě dobrota. Na dlouhé výběhy v horách jako dělaná. Pokud nedopadnete jako já a nesníte ji dřív než vůbec stihnete vytáhnout paty.

Processed with VSCO with c1 preset

Na 12ks cca 50g tyčinek jsem spotřebovala:

  • 250g datlí bez pecek (Bio nejlíp samozřejmě)
  • 350g arašídů natural
  • špetka soli

Postup :

Ingrediencí je opravdu minimum. Tajemství tkví v jejich úpravě a tohle je jediný návod na světě, který vám ho prozradí :) .

Ze začátku jsem datle pouze namáčela, ale konzistence byla taková nic moc, rozblemcaná :) Doslechla jsem se, že ten krok, který tyčinky dovede k dokonalosti je sušení. Přiznávám, nedává to moc smysl – usušené datle namočit a pak znovu vysušit, ale věřte, že to bude pak stát za to. Stejnou proceduru je pak potřeba udělat i s arašídama. Namočit, usušit. Datle pak hodím do mixéru a mixuju až vznikne lepivá hmota. Hrst arašídu dám stranou, další hrst rozmixuju hodně na hrubo a zbytek mixuju déle najemno. Nakonec ještě pro dokonalé propojení umixuju arašídovou směs s datlovou. Blížíme se do finále, celou směs je teď potřeba spatlat dohromady a rozdělit na úhledné obdélníčky, které balím do alobalu nebo potravinové fólie.

Processed with VSCO

K nerozeznání od originálu, skoro :)

Dobrou chuť a energií nabitý běh!

Advertisements

6 thoughts on “Burákovo – datlová svačina

    1. Ahoj Ivo, namočit je lepší třeba přes noc, ale postačí i hodina (zalívám vařící vodou). A suším pak na nízkou teplotu do 40°C cca 2 hodiny, ale většinou to potřebuju mít hotové rychleji, tak prostě podle toho kolik je času :) hodně štěstí a dej pak vědět, jak si dopadla ;)

      Like

    1. Ahoj, arašídy jsem nechala jen tak. volně. Nebo teď přes zimu to dávám na topení :) Ono se ale asi nic nestane, když se neusuší. Jen mám pocit, že to má pak všechno takovou lepší, plnější chuť ;) Kešu jsem zkoušela, ale není to v téhle kombinaci úplně ono, arašídy jsou přece jen chuťově výraznější. Ke kešu bych přidala kakao nebo kokos. Vyzkoušej ;) Zuzka

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s